ACSI campings in Frankrijk : Heerlijke vakantie

zwembad van een luxe camping

Als je gaat kamperen in Frankrijk, wil je natuurlijk onbezorgd genieten. En dus zoek je een camping met goede voorzieningen. Zorg er daarom voor dat je een vakantie boekt op een van de ACSI-campings. Campings met dit keurmerk in Frankrijk, Spanje en andere Europese landen zijn gecontroleerd op kwaliteit en voorzieningen!

Wat is een ACSI-camping ?

De letters ACSI staan voor Auto Camper Service Internationaal. 2022 ACSI holding bv is een keurmerk dat duizenden campings in Europa inspecteert op het service- en kwaliteitsniveau.

ACSI-campings sinds 1965

Het keurmerk ACSI bestaat al sinds 1965. De oprichter van ACSI is een Nederlander: Ramon van Reine. Na een tegenvallende kampeertrip naar Spanje wilde hij andere kampeerders voorzien van informatie over campings in het buitenland. Zo wisten ze van te voren welke voorzieningen er zouden zijn en konden zij goed voorbereid op reis gaan.

In het begin werkte van Reine met een stenciltje met daarop informatie over een handjevol campings. Nu, zo’n 56 jaar later, is ACSI een bloeiend bedrijf met honderden inspecteurs, duizenden aangesloten campings en diverse officiële campinggidsen waarin alle gecontroleerde campings zijn opgenomen. De gids wordt regelmatig bijgewerkt zodat de informatie altijd up to date is. De ACSI campinggidsen zijn dus hartstikke betrouwbaar en daardoor favoriet bij menig kampeerder.

ACSI CampingCard en apps

Wie de ACSI campinggids koopt, kan ook een ACSI CampingCard krijgen. Met deze kaart krijg je in het laagseizoen korting bij bepaalde ACSI-campings in Frankrijk, Spanje en andere Europese landen. Je kunt dan tegen een vaststaand laag off-season-tarief kamperen. En dat is natuurlijk een superdeal! Let op: niet alle ACSI-campings accepteren de CampingCard. Zoek dus van tevoren goed uit of jouw favoriete camping meedoet aan dit kortingssysteem.

Natuurlijk gaat ACSI met zijn tijd mee. Daarom kun je tegenwoordig ook een aantal ACSI-apps downloaden. Zo kun je informatie over de ACSI-campings in landen als Frankrijk en Spanje gewoon online bekijken. Wel zo handig, want dat scheelt weer bagage! Heb jij de ACSI-app al gedownload ?

ACSI-campings met hoge kwaliteit

De inspecteurs van ACSI controleren honderden campings per jaar. Ze bekijken welke services en voorzieningen er allemaal op de camping aanwezig zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar moet een ACSI camping aan voldoen?

Bij de inspectie van een ACSI-camping wordt er gekeken naar een flink aantal (zo’n 200!) punten. De inspecteurs controleren onder andere een aantal vaste basisvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal toerplaatsen en hoeveel sanitaire units er aanwezig zijn. Andere punten waar een ACSI-inspecteur op let, zijn onder meer:

 • Toegankelijkheid voor minder validen;
 • Richtprijzen die de camping hanteert;
 • Of er restaurants/bars en kampwinkels aanwezig zijn;
 • Internetvoorzieningen op de camping;
 • Het aantal zwembaden;
 • Welke talen er bij de receptie gesproken worden;
 • Recreatiemogelijkheden (bijvoorbeeld of er een animatieteam aanwezig is)
 • Of er huisdieren toegestaan zijn;
 • De voorzieningen bij de kampeerplaats (elektriciteit, waterpunt);
 • Ligging van de camping (bijvoorbeeld hoe dichtbij het strand is);
 • Of er staanplaatsen voor campers zijn.

De ACSI-campings worden ieder jaar opnieuw beoordeeld. Dat is fijn, want zo weet je dus zeker dat er niets tot weinig veranderd is tegen de tijd dat jij naar de camping gaat.

ACSI-campings in Spanje, Italië en Frankrijk

Inmiddels is de lijst van aangesloten ACSI-campings enorm. Duizenden campings in Frankrijk, Spanje, Italië en andere landen in Europa zijn door ACSI gecontroleerd en mogen dus het ACSI-logo gebruiken. En die lijst met campings wordt elk jaar langer. De keuze is dan ook enorm!

Het grote voordeel van ACSI is dat kampeerders ook zelf beoordelingen kunnen geven aan de camping. Je krijgt daardoor niet alleen de menig van de inspecteur, maar ook van vakantiegangers die je voorgingen. Die reviews zijn ontzettend waardevol; ze kunnen je helpen om de beste keuze te maken voor jouw vakantie.

Blijf op de hoogte over ACSI-campings in Europa

Wil jij ook naar een ACSI-camping? Er worden regelmatig nieuwe campings aangesloten op het ACSI-logo. Als je je abonneert op een nieuwsbrief blijf je op de hoogte.

Tips en aanbiedingen ACSI-campings Frankrijk en Spanje

Je abonneren op een nieuwsbrief vol tips nieuws aanbiedingen is altijd een handige manier om op de hoogte te blijven van het aanbod ACSI-campings in Frankrijk, Spanje en andere Europese landen. Zo zie je direct welke nieuwe campings je kunt proberen. Misschien zijn er dit jaar wel weer een aantal leuke campings in Frankrijk aan zee bij gekomen. Of kun je nu met een gerust hart naar die aantrekkelijke camping aan de Spaanse Costa!

Meestal krijg je zo’n nieuwsbrief een keer per week per e-mail. De mails staan boordevol nieuws aanbiedingen van ACSI. Je kunt deze tips natuurlijk prima gebruiken als je een zomervakantie op de camping aan het plannen bent. Met een ACSI-camping ben je verzekerd van kwaliteit. Zo voorkom je tegenvallende vakanties op een groezelige camping waar het woord ‘schoon’ met een flinke korrel zout wordt genomen.

Nieuws van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners

Naar welke comfortabele ACSI-camping ga jij dit jaar? Word abonnee van de nieuwsbrief en ontvang leuke tips en aanbiedingen over ACSI-campings in Europa. Ook krijg je advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners, maximaal 1 keer per week gestuurd door 2021 ACSI Holding BV.

Of je nu een gezellige familiecamping in de binnenlanden van Frankrijk zoekt of liever naar een strandcamping in Spanje gaat; op een ACSI-camping beleef je hoe dan ook een topvakantie. Goede reis en veel plezier; geniet ervan!

Plan du site