Paddleboarden: een sport die geschikt is voor iedereen

Gepubliceerd op : 15 december 20213 min leestijd

Wilt u watersporten beoefenen binnen een straal van 3 km van de oever of het meer? Dan is trappen iets voor jou. Bij deze praktische en bevredigende sportieve activiteit kunt u volop genieten van de schoonheid van de natuur. Naast de gegarandeerde sensatie kunt u met deze oefeningen ook uw spieren opbouwen terwijl u uw batterijen weer oplaadt.

Wat is peddelen?

Paddleboarden is een watersport die is afgeleid van surfen. Het is al meer dan 1000 jaar in de wereld. De sport kwam echter pas echt van de grond met de komst van Californië in het begin van de 21e eeuw en werd snel populair. In tegenstelling tot surfen groeit deze sport exponentieel omdat hij gemakkelijk toegankelijk is en ontworpen is voor een breed publiek. Het is ook een van de populairste sporten ter wereld.

Waarom paddleboarden?

Het is een goede oefening om je evenwicht te bewaren op het scherm. Deze activiteit wordt regelmatig gedaan en stelt u in staat uw bovenste en onderste ledematen te bewegen om ze in vorm te houden. Het beste is om je rug recht te houden als je peddelt.

U kunt een volledig rechte houding aannemen om rugpijn te vermijden en ziekte te verlichten. Vrouwen, mannen en kinderen kunnen deze oefening in hun eigen tempo en conditie doen. Maar het is altijd een goed idee om te weten hoe je in het water moet zwemmen voordat je erop uitgaat, tenzij je speciale technische kennis nodig hebt om bij de peddel te komen.

Met een krap budget is peddeluitrusting een investering op zich. Er zijn echter ook huurmogelijkheden. Dit kost vaak $10 tot $50 per uur en heeft als bijkomend voordeel dat het leuker is dan hardlopen en minder gereguleerd dan indoor fitness. Geniet zoveel als je wilt. Er is niets beter dan peddelen voor een gezellig dagje uit met vrienden en familie. De frisse lucht, de blauwe zee en de kalme rivieren zijn de beste bondgenoten voor vrijwillige inspanningen.

Wat zijn de voordelen van peddelen?

Eigenlijk, op het bord staan prikkelt de diepe receptoren. Daarom bevelen deskundigen dit soort activiteit aan op het gebied van revalidatie. Een peddelboot werkt op veel spieren. Op die manier kunt u uw hart- en vaatstelsel en luchtwegen beter versterken. Het is nog praktischer als u besluit een ontspannende wandeling in de natuur te maken. Dit vermindert het risico op hartaanvallen en andere gezondheidsproblemen.

Varen is ook een betere manier om je uithoudingsvermogen te vergroten. Peddelen heeft ook serieuze psychologische voordelen. In de praktijk vinden deze activiteiten vaak in de natuur plaats. Het is een uitstekende manier om de stress van het dagelijks leven te verlichten en uw concentratie te verbeteren. Het wordt ook aanbevolen voor degenen die yoga en meditatie beoefenen. Paddleboarden is vooral bekend als een buitenactiviteit onder de zon. Op die manier kun je vitamine D opdoen. Het helpt het immuunsysteem en de botten te versterken.

Plan du site