Activiteit voor kinderen: waarom geen bezoek aan een educatieve boerderij?

Het is niet gemakkelijk om met een origineel idee te komen als het erom gaat kinderen te vermaken en op te voeden tijdens een ontdekkingsreis. Naast het betrekken van hen bij groepsactiviteiten, is het ook belangrijk hen te boeien. Waarom dan niet kiezen voor een educatieve boerderij? Verrijkend, terwijl men de schoonheden van de natuur ontdekt, is zo'n uitstapje het ideale moment om de samenhang te versterken.

Wat is een educatieve boerderij?

Er zijn momenteel ongeveer 1400 pedagogische boerderijen in Frankrijk. Deze boerderijen verwelkomen kinderen uit vele steden en bieden talloze activiteiten. Kortom, een educatieve boerderij is, zoals de naam al zegt, een boerderij. Met een educatief doel zijn veel van deze boerderijen ontworpen voor het grote publiek en geopend op vaste tijden. De attracties zijn meestal gebaseerd op landbouwproductie. Dit geldt zowel voor de plantaardige als voor de dierlijke productie. Niettemin is het niet ongewoon om boerderijen te vinden waar de landbouwactiviteit ondergeschikt is aan het educatieve aspect. Er zij op gewezen dat deze boerderijen, die meestal niet ver van de steden liggen, niet voor produktie bestemd zijn. Daarom noemen velen ze "animatiekwekerijen". Bovendien zijn hun inkomsten voornamelijk afkomstig van workshops en bezoeken.

Wat is er te vinden op een educatieve boerderij?

Rasechte paarden en trekpaarden, geiten, hooglandstieren, koeien, schapen, ezels, kalkoenen, witte zwanen, parelhoenders, enz. Op een educatieve boerderij vindt u allerlei soorten dieren. Bij een bezoek aan een amusementsboerderij kunnen de kinderen echter verschillende dieren bekijken en zelfs voederen. Om veiligheidsredenen kunnen sommige dieren echter worden geaaid, terwijl andere op een afstand worden gehouden. In de meeste gevallen geven de boerderijen de tijdstippen door waarop de dieren worden gevoederd, zodat het publiek het levensritme van de boerderijdieren kan observeren. Naast de dieren is het ook mogelijk om te tuinieren en deel te nemen aan opleidingsworkshops. Veel educatieve boerderijen hebben hun eigen groente-, fruit- en kruidentuinen. Tijdens een gezinsuitstapje of een groene les kunnen kinderen deelnemen aan het oogsten of planten. Dit hangt meestal af van het seizoen. Een educatieve boerderij is ook de beste plaats om kinderen te leren hoe ze melk tot boter of kaas kunnen verwerken, hoe ze goed brood kunnen bakken en vooral hoe ze de beginselen van voedselhygiëne kunnen bijbrengen.

Een educatieve boerderij: wat het voor kinderen kan doen

Voor de meeste kinderen is een boerderij synoniem met modder, dierengeluiden en verandering van omgeving. Door hen mee te nemen naar een educatieve boerderij kunnen zij echter deelnemen aan verschillende activiteiten en in contact komen met de natuur. Boerderijen met een moestuin, bijvoorbeeld, stellen hen in staat te begrijpen waar de aardappelen en wortelen die zij eten vandaan komen. Ter plaatse kunnen zij de ontwikkelingsstadia van de planten observeren en ze plukken als het seizoen dat toelaat. Dierenboerderijen leren kinderen hoe ze dieren moeten voederen en verzorgen.

Plan du site