Wandelen: waarom niet wild kamperen?

Gepubliceerd op : 15 december 20213 min leestijd

Wandelen is een activiteit die verschillende gezondheidsvoordelen combineert. Het is een sport van middelmatige intensiteit, geschikt voor bijna iedereen, en wordt soms aanbevolen voor ontspanning en verjonging midden in de natuur. Kamperen in de wildernis is een activiteit die u in staat stelt terug te keren naar de natuur en tot rust te komen. Wat als we de twee combineren om ten volle van hun voordelen te genieten?

Wat is wild kamperen?

Wild kamperen is kamperen midden in de natuur, die niet voor deze activiteit is ingericht. Dit betekent dat de omgeving nog steeds wild is. Wild kamperen is iets anders dan bivak kamperen. Dit laatste is een zeer kort kamp, van zonsondergang tot zonsopgang. Als de persoon meerdere dagen op één plaats blijft, wordt het kamperen genoemd. De meeste wandelaars bivakkeren voor de nacht en zetten hun tocht voort als de ochtend aanbreekt. Maar wandelen kan ook geassocieerd worden met kamperen in de wildernis.

De voordelen van wandelen en kamperen in de wildernis

Beide activiteiten verbeteren de slaap en de ontspanning. Om van dit voordeel te kunnen profiteren, is de juiste apparatuur nodig. Aangezien deze activiteiten ons in staat stellen ons los te koppelen van het virtuele leven van de moderne technologie, verbeteren zij de kwaliteit van de slaap. Zij stellen onze zintuigen in staat zich te ontwikkelen en hun volledige potentieel te benutten.

Beide activiteiten zijn een duursport om onze ademhaling en ademhaling te verbeteren. Wandelen is een all-round sport waarbij elke spier in het lichaam wordt aangesproken. Kamperen in de wildernis vereist een intense inspanning om het kamp op te zetten en af te breken, drinkwater te halen of hout te verzamelen.

Bovendien helpen wandelen en kamperen in de wildernis u om volledig in contact te komen met de natuur. U kunt ’s morgens genieten van de frisse lucht en de koelte zonder gebruik te hoeven maken van de airconditioning. s Avonds kunt u de nacht en de schoonheid van de sterrenhemel aanschouwen. Overdag bent u altijd omgeven door vegetatie. Het is allemaal erg rustgevend.

Wat moet je doen?

Allereerst moet u weten dat wild kamperen in Frankrijk aan een aantal regels is onderworpen. De meeste verboden zijn om ecologische, milieu- of veiligheidsredenen. Maar het is belangrijk dat men zich ervan bewust is om de juiste actie te ondernemen. Het is verboden te kamperen op openbare plaatsen, d.w.z. bossen, parken met beschermd bosgebied, wegen en paden, kusten, binnen 200 m van een drinkplaats, beschermde natuurgebieden en binnen 500 m van een historisch monument.

U moet alle kampeer- en wandeluitrusting meenemen, wetende dat u in de meeste gevallen midden in de natuur zult zijn. Vooral omdat kamperen in de wildernis maar voor één nacht is bedoeld. Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor de reis.

U moet ook uw camping zorgvuldig kiezen. Controleer vooraf de kenmerken, zodat u zich niet in een droge rivierbedding of aan de voet van een klif bevindt, met het risico gewond te raken als er een rots valt.

Plan du site