Zelfopblazende matras of campingbedje?

Als het gaat om het kiezen van beddengoed voor op de camping, kunt u kiezen tussen het nemen van een luchtbed of een campingbed. Om u te helpen beslissen, volgt hier wat informatie over deze twee slaapapparaten.

Het luchtbed

Een opblaasbaar matras wordt ook wel een luchtmatras genoemd. Het is een kampeerslaapgelegenheid die meestal als extra bed wordt gebruikt. Hij kan gemakkelijk worden vervoerd en biedt een comfort dat vergelijkbaar is met dat van een gewone matras. Sommige modellen, die online of in de winkel worden gekocht, worden geleverd met een elektrisch opblaasapparaat. Het is ook mogelijk een handpomp te gebruiken om hem op te blazen. Dit is een populair artikel voor kampeerders omdat het weinig ruimte inneemt wanneer het is opgevouwen en opgeborgen in een tas. Het heeft ongeveer dezelfde kenmerken als een traditioneel bed, zoals de vorm en hoogte van het matras wanneer het is opgeblazen. Afhankelijk van het gekozen model moet er echter op worden gelet dat het niet te lang aan zonlicht wordt blootgesteld of op een stenige ondergrond wordt opgesteld, omdat het gemakkelijk kan worden doorboord.

Het veldbed

Een campingbedje wordt in de eerste plaats gedefinieerd als een bed met een basisontwerp. Het bestaat uit in elkaar grijpende metalen buizen waartussen een sterk doek is gespannen. Hij is opvouwbaar en over het algemeen licht van gewicht, en is duurzaam. Afhankelijk van het gekozen model, hangt de duurzaamheid van een kinderbed af van de materialen waarvan het is gemaakt. Net als het luchtbed, kan het gemakkelijk worden vervoerd in een speciaal ontworpen tas. En het heeft het voordeel dat het gemakkelijk te repareren is. Als de stof gescheurd is, kan hij opnieuw worden genaaid of vervangen. Dit is ook het geval met de metalen buizen. In tegenstelling tot een luchtbed, dat eenmaal doorprikt nauwelijks meer te gebruiken is. Dit is het kampeerbed dat het leger gebruikt als ze op missie gaan. Comfortabel en gemakkelijk op te zetten, het campingbedje is ook populair bij vakantiegangers.

De beste keuze op vakantie

Een opblaasbaar matras heeft het voordeel dat er meer dan één persoon op kan liggen. Dit maakt het een meer economische oplossing voor koppels of gezinnen op vakantie. Bovendien is het minder omslachtig op te zetten dan meerdere kinderbedjes te moeten uitklappen en installeren. Maar het voordeel van een campingbedje is dat één persoon op 45 cm van de grond kan slapen. Dit is een doeltreffende oplossing tegen de kou van de grond en de kruipende insecten die uw tent kunnen binnendringen. Kortom, beide soorten campingbedjes hebben voor- en nadelen. Maar om u te helpen de juiste keuze te maken, kunt u het beste uw behoeften op een rijtje zetten. Het belangrijkste is dat je kunt genieten van een rustige nachtrust. U moet ook bedenken waar u heen gaat en hoeveel mensen er op zullen slapen. Aan de hand van deze criteria kunt u beslissen of het gemakkelijker is gebruik te maken van wiegjes of luchtbedden.

Plan du site